ידע מקצועי בתחום הקולינרי כולל מתכונים, מאמרים וטיפים לאירוח בבית.

התואר "שף" – כייצד הוא נקבע?

האם תהיתם לאחרונה איך זה שכולם הפכו לשפים פתאום? מניין הם צצו? כיצד אפשר לדעת אם זה העומד לפניי ראוי להיקרא בתואר שף?

שף עד הבית
שף עד הבית

במאמר זה ננסה להסביר כייצד להבחין בין שף מקצועי לעוד טבח מן המניין או מישהו ש"גדל בין הסירים של אמא"…

האמת היא שבארצנו הקטנטונת העניין באמת מבלבל.  יש לכך סיבות טובות ואנסה להסביר אותן כאן…
בעיקרון, מי שראוי להיקרא שף במדינת ישראל הוא כל האוחז בתעודה סוג 5 המוכרת מאחד ממוסדות הבישול בארץ כמו בי"ס תדמור למשל.

מה זה תעודה סוג 5 ?

טבח הרוצה להיהפך לשף בארתנו הקטנה צריך לעבור 5 קורסים בבישול. על כל קורס שיעבור בהצלחה יקבל תעודה או "סוג" ממוספר – להלן :  סוג 1 , סוג 2 , סוג 3 …עד סוג 5.

אה יופי, אז עכשיו זה מובן! אז זהו שלא…

העניין הוא שאותם מוסדות בישול המוכרים בארץ הם אלו המכשירים טבחים ושפים למוסדות גדולים כמו צבא ובתי מלון. המוסדות הגדולים הללו נחשבים לכשרים ולכן כל שיטות הבישול הנלמדות בבתי ספר בישראל הינן תחת מגבלות חוקי הכשרות המוקפדים ביותר.
במילים אחרות, ייתכן בהחלט שהשף בעל תעודה סוג 5 (שכבודו במקומו כמובן ) עלול להיות חסר ידע מסוים כמו טיפול בחומרי גלם כמו פירות ים , רטבי חמאה המתאימים לבשר וכדומה….
באופן אירוני, המטבח הצרפתי מהווה את יסודות הבישול והקולינריה ומורכב כולו מצירוף בין חמאה לבשר, לפירות ים ולא עלינו גם בשר לבן.

הטעם הישראלי השתנה ואנשים אוהבים להזמין שף פרטי בבית כדי שיכין להם מנות מיוחדות הכוללות את כל מגוון המאכלים המיוחדים.

 

 

תגיות רלוונטיות: ,

פרסום תגובה

כלי ניהול

ארכיון אתר